22 Şubat 2012 Çarşamba

Pinkstinks

İngiltere’de pembe oyuncakların kız çocukları üzerinde olumsuz etkisi olduğu iddiasıyla “Pinkstinks” adlı bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın temeli pembe oyuncakların, kız çocuklarının dış görünümlerini eğitimlerinden çok daha fazla önemsemesine neden olması.Hem kız çocuklarımızı eşitlikten söz edip,ötekileştirilmemek için çalışırız ama öbür tarafta kız çocuğusun sen pembe pancurlu evinle oyna.Arabalarla ne işin var vb."sözler sarf ederiz.Tüm oyuncaklar,giysiler pembedir.İlk başta çok sevimli de gelse aslında çocukları erken yaşta etiketleme/etiketlenme hastalığına kurban ediyor gibiyiz.Haberin detayı aşağıda:

Oyuncaklarda yapılan renk ayrımının çocukların karakterlerini çok erken yaşta tanımladığını iddia etti. Örneğin;pembe çamaşır makinesi ve ütü gibi oyuncakların çocukları eğitmekten çok onları yanlış yönlerdiğini ifade etti.

Roller empoze ediliyor’
Kampanya destekçilerinden Moore" Kız çocukları için üretilen bütün oyuncakların niye pembe olduğunu anlamıyorum. Bu oyuncaklar yüzünden çocuklara cinsiyet rolleri olması gerektiğinden çok daha önce empoze ediliyor. ” diye konuştu. Moore ayrıca 2. Dünya savaşı’ndan önce pembe rengin daha çok erkek çocuklara yakıştırıldığını söyledi.



Alıntı:Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder